Početna stranica Portala pravosuđa BiHOsnovni sud u Bijeljini

Održan Okrugli sto na temu "Novi standardi i izazovi u primjeni Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici"

12.06.2020.

U organizaciji Fondacije "Lara" iz Bijeljine, dana 11.06.2020. godine u Etno selu "Stanišić", održan je okrugli sto na temu "Novi standardi i izazovi u primjeni zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici".

Razlog održavanja okruglog stola, jeste primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, koji je stupio na snagu dana 01.05.2020. godine, čije su izmjene nametnule i nove izazove u radu različitih institucija i službi.

Uvodničari na okruglom stolu, bili su Aid Hanušić, predsjednik Osnovnog suda u Bijeljini, Aleksandar Radan, tužilac u Okružnom tužilaštvu u Bijeljini i Jelica Kokotović, inspektorica Policijske uprave Bijeljina.

Učesnici događaja bili su predstavnici institucija i javnih službi sa područja Grada Bijeljina i opština Ugljevik i Lopare, koje su Zakonom o zaštiti od nasilja u porodici prepoznati kao subjekti zaštite.

Pored predsjednika suda, aktivno učešće na okruglom stolu, zauzela je i Cvijeta sekulić, sudija na Prekršajnom odjeljenju Osnovnog suda u Bijeljini.


Vijest je izvorno napisana na jeziku: Srpskom

Povratak na vrh